Анкета

Попълни и спечели едномесечен абонамент за месец ноември!

Гласувай →

Музикалнa темa

Цветовете, красотата и плодородието ще откриваме в музикалните занимания през месец октомври. Дъждът, игрите и есенното настроение ще са част от всяко музикално пътешествие.

Преглед на темaтa →

Новини

Музикална шатра за най-малките

Истинско пиано, много музикални инсрументи, дрънкалки, кубчета ще предложи ателието на "Бебешка музика" на 14 септември, събота от 10 до 15 часа в Градинката на Народен театър. Това е второто участие на развиващите музикални занимания "Бебешка музика" в оргаизирания от Фондация Easy Art фестивал. Четири мини-занимания с теми: Любими детски песни, Най-обичаните народни песни, Музикална анимация, Музикални игри и танци, ще предложе програмата в музикалната шатра. Ще има и награди, анкета и музикални изненади. Търсете повече информация във Фейсбук профила на заниманията, изписва се на български БЕБЕШКА МУЗИКА.

 

 

Прочети повече →

Участвахме на София диша 2011

Бялата шатра пред 7-мо училище превърнахме в импровизирана детска стая – постлана с цветен килим и много меки възглавници за сядане.
Най-малките посетители на фестивала нетърпеливо и ентусиазирано изпробваха всички възможни малки и големи музикални инструменти, много дрънкалки, цветни кубчета, африкански барабанчета.

По-големите каки и батковци изпълниха свои музикални произведения на дигиталното пиано Yamaha, а имаха възможност и да рисуват на нашите концертни музикални листове във формата на нота осминка. Така украсихме детската стая с музикална изложба. Много млади родители се включиха с песни и танци в петте модула занимания „Бебешка музика”.

 

Прочети повече →

Снимки & клипчета

previewМататама,

Разгледайте →

previewКонцерт на възглавници, "Концерт на възглавници" -изпълнение на клавирен квартет в ми-бемол мажор на Лудвиг ван Бетовен (21 ноември 2010 г.)

Разгледайте →

preview"Бебешка музика" в Център "Естествени идеи",

Развиващите музикални занимания "Бебешка музика" вече имат своите първи почитатели - усмихнати бебоци и малчовци. Благодаря на техните мами, баби и лели, които активно помагат на своите малки съкровища да откриват заедно необятния свят на музиката.

Вече сме върху топла оранжева настилка, тъй че не се колебайте да се присъедините към нас в студените есенни дни!

Разгледайте →

preview"Бебешка музика" в Зоопарка,

"Бебешка музика" в Зоопарка на Първият Рожден ден на Bebezona.bg

Разгледайте →

preview"Бебешка музика" в "Ри ри ра - стая за игра", Музикалните занимания на "Бебешка музика" в Лозенец се провеждат всеки петък от 10 до 11 и от 11 до 12 часа в "Ри ри ра - стая за игра".

Разгледайте →

Приятели

Център за родители "Естествени идеи" www.estestveni-idei.com

Родителски кооператив "Ри ри ра - стая за игра" www.ri-ri-ra.blogspot.com

Сайт за размяна,  покупка и продажба на употребявани бебешки стоки Бебезона - www.bebezona.bg

Гимнастика за голи бебета http://eligrane.wordpress.com/

В помощ на родителите при отглеждането на бебето и детето - www.bebok.eu

Зеленото драконче, онлайн магазин за бебето, детето и майката  - www.zelenotodrakonche.com


 

Какво е „Бебешка музика?”

Програмата на всеки музикален час започва с песен за „Добре дошли” с която всяко дете се поздравява поименно. Следва разпяване с кратка песничка за малкото агънце която се изпълнява от името на всяко дете и с помощта на плюшено снежнобяло агънце. Продължаваме с най-популярните български детски песни – „Зайченцето бяло”, „ Ние сме войници”, „Тръгнал кос”, „У дома часовник трака”, „Пеят, скачат палците” както и с няколко популярни народни песни – „Боряно, Борянке”, „Седнало е Джорето”, "Седнала Калина", "Лаленце се люлее". На песните деца и родители пеят и ритмично подражават на музиката с дървени кубчета и детски дрънкалки.

Всяка седмица се обявява музикална тема – нова песен свързана със сезоните или празниците!

Специално място е отредено на класическата музика – Моцарт, Вивалди, Бетовен, Хайдн се слушат 3 до 5 минути и се дава възможност през това време деца и родители да починат и да се заредят с енергия за танци.

В танцувалната част са включени традиционни български музикални игри - "Балона се надува", "Ринги-ринги-рае", адаптирани английски песнички-игри. Още весели песни за влакчето, автобуса, ритмични хорца, валсове.